Gezellig & Knus


Keetje is eenvoudig, maar sfeervol ingericht. De bank is ook een bed. Er is een fijne stoel met warme schapenbontjes en een lekkere deken. Voldoende opbergruimte voor jouw spullen en een 'keuken' die van alle gemakken is voorzien. Koffie en thee zijn standaard aanwezig en iedereen laat wel iets achter voor de volgende gast. Zo werkt het trekkersprincipe: Gebruik, vul aan, neem mee wat je kunt gebruiken en laat achter wat je niet meer nodig hebt. Keetje heeft een waterkoker en een éénpits kookplaatje. Keetje wordt verwarmd met een infrarood verwarming.


Buiten


Het uitzicht is fantastisch. Aan de ene kant staan de paarden en koeien in de wei. Aan de andere kant kijk je uit over het voedselbos. Je hebt je eigen terras en tuintje, waar tuinkruiden en eetbare bloemen groeien voor in je eten.


Wassen


Terug naar je basis en ontdekken dat je niet zoveel nodg hebt. Daar staat Keetje voor. Er is een ecologisch composttoilet. Je wassen doe je aan de kraan of bij de buitendouche. Er is ook een lampetset, die je kunt vullen met warm water.

Ik zag er best tegen op, die koude douche, maar heb het toch gedaan. Ik voelde me de hele dag zo energiek daarna. En had veel minder last van mijn allergieën.

Voorzieningen


 • Bank/bed: 140 x 190
 • Beddengoed en handdoeken
 • Buitendouche & wastafel
 • Ecologisch composttoilet
 • Eénpits kooktoettel
 • bbq
 • Pannen, serviesgoed, bestek
 • Koelbox
 • Extra dekens
 • Leesvoer
 • Infrarood verwarming
 • Terras en tuinset
 • Parasol
 • Kruidentuin
 • koffie, thee

Tijd voor jezelf


Alleen, maar niet alleen alleen. Dat betekent een korte vakantie in Keetje. Tijd voor jezelf, geen hectiek van thuis, lekker een boek lezen. Plaatjes kijken in de Landlevens die er liggen. Je hondje mee, of je paard. Muntthee uit je kruidentuintje. De rust om lekker te koken, of je juist te laten verzorgen. Geen verplichtingen. Maar een kadootje voor jezelf. Dat is een korte vakantie in Keetje, alleen, of als je veel van elkaar houdt, met z'n tweeën.

Duurzaam


Keetje krijgt haar stroom van zonnepanelen op het huis. De verwarming gebeurt met een energiezuinig infraroodpaneel, maar vooral door de zon: zodra de zon schijnt is het aangenaam warm in Keetje.

Buiten is er een buitendouche, met koud water en een warmtezak: een douchezak die door de zonnewarmte zelf warm water maakt. Daarmee is het haren wassen net wat gemakkelijker

Het toilet is een composttoilet. Het gebruik is gelijk aan een 'normaal' toilet, maar er wordt niet met water doorgespoeld. De grote boodschap wordt afgedekt met zaagsel en de kleine spoelt weg in de grond. Door het scheiden van de urine en ontlasting blijft de stank achterwege: Dus geen ouderwetse poepdoos, maar een moderne en hygiënische oplossing die ook veel in Tiny Houses en off-gridd systemen wordt toegepast.

Afval wordt gescheiden. Groen gaat op de composthoop, plastic en glas apart en restafval in de grijze container.

Trekkers


Keetje is de ideale uitvalsbasis voor je trektocht. Buiten, maar toch binnen. Een dak boven je hoofd, een goed bed enlekkere stoelen om uit te rusten. De mogelijkheid om je kleding uit te wassen en op te hangen.

Keetje ligt aan het Drenthepad, een lange-afstands-wandelroute van 18 etappes van elk zo'n 15-20 km. Ook is Drenthe de fietsprovince bij uitstek. Maar wat Bed en Paard Brunsting echt uniek maakt is de mogelijkheid om met je eigen paard op trektocht te gaan. Vanaf Keetje zijn diverse dagtochten en meerdaagse tochten mogelijk, waarbij wij samenwerking zijn aangegaan met diverse andere 'paarden-locaties'. Voor alle trekkers geldt: in overleg kunnen we je brengen of halen naar de plek waar je trektocht start.

Keetje is zo uitgerust dat je er als trekker je eerste levensbehoeften vindt: Koffie, thee, suiker, soepjes, noedels, nootjes, een enkel biertje, sapje. In de keuken van Keetje blijft van alles achter. Gebruik en vul aan. Zo is het telkens een verrassing wat er te vinden is. Kruiden, olie en koffie en thee is altijd op voorraad.

Ook beddengoed en badlinnen ligt fris gewassen voor je klaar.